zondag 19 februari 2012

Mini-Vizier en nieuwe Jagwire kabel

Ik heb hem eindelijk gevonden; de perfecte opvolger voor mijn Fiat Punto. De Lotus Elise! Zag er van de week een staan op de parkeerplaats bij kantoor, en dit is hem wel hoor. Deze auto past perféct bij mijn Strada!

Over de Strada gesproken; ik heb hem dit weekeinde voorzien van een mini-vizier. Jurren (Beaubleau) heeft er immers ook één geplaatst, en als echte trendvolger kan ik dan natuurlijk niet achterblijven :) 
Bij het vizier werd door Velomobielgarage-NH een aantal witte klittenbandjes meegeleverd, maar ik heb er maar zwart voor in de plaats genomen. Dat sluit beter aan bij de andere zwarte accenten op de fiets. Ik was de eerste klant van de nieuwe webshop, maar helaas heeft Kees alweer moeten stoppen met die mooie initiatief (13-02-2011 Gestopt met de Velomobiel Garage en de webwinkel). Ik vind het mini-vizier wel goed staan en hoop er wat door uit de wind te komen zitten. Met mijn ouwelullen-forensen-tempo verwacht ik geen grote aerodynamische winst (Mini vizier levert 40 tot 45 Watt voordeel op), maar wellicht is er een aardig placebo-effect:)
 

De Jagwire remkabel aan de rechter zijde was aan vervanging toe (Winterspek). 
Die heb ik er dus ook maar uit gehaald. Dit is de schaafplek ter hoogte van de doorvoer. De Teflon en Kevlar laag zijn al helemaal door, net als de stalen strengen van de buitenkabel. Vandaar dat de kabel zo raar knikte bij de beschadiging. Het heeft flink staan jutteren zo te zien.
Bij uitbouw bleek de kabel ook al wat aangevreten bij de rubber doorvoer in de tunnel. De schade is hier echter een stuk minder.
Ook bij het scharnierpunt van het stuur is er sprake van schafielen van de remkabel. Kees van Hattem waarschuwde er ook al voor (13-01-2012 Mind your Jagwires !!) op zijn blog en ik had al eerder een dopmoer aangebracht (Mini-mod met dopmoeren), maar helaas, het leed bleek al geleden.
De kabel aan de andere kant is er minder slecht aan toe; deze laat ik voorlopig gewoon zitten. 

Zoals altijd.. 

Later... meer!

3 opmerkingen:

 1. hoi erwin

  hoe krijg je de strada van theo op het dak van die auto?

  groeten, andre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Makkelijk: Dakje open, handen omhoog en Strada erop leggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Erwin,
  Ik kreeg per mail een tip: 'Odessey linear slick kabels'. "Ze zijn erg stug maar verbeteren merkbaar de remwerking op mijn lage racer met hele lange remkabel naar achter. Op de BMX worden ze gebruikt om barspins te maken waarbij de remkabel om het balhoofd draait. dat zou dus wat moeten kunnen hebben"
  Maar ik moet er zelf nog achter aan. 'Heb vandaag eerst maar n's spatbordjes ad trike gemonteerd. 't Kan weer glad worden!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen