donderdag 30 juni 2011

Cyclevision 2011 en waarom ik het haat om te kamperen

Vrijdag is het eindelijk zo ver. Tijd voor Cyclevision! Ik kijk er al een tijd naar uit.


In de loop van de morgen zoek ik al min spullen bij elkaar en hou een oogje op Buienradar gericht. Het regent nog een beetje, maar het ziet er voor de middag goed uit.


De kampeerspullen lever ik af bij Marja en Velotejo. Theo en ik gaan met de Strada naar het Flevonice terrein, en Marja neemt de auto met kampeerspullen, de vouwwagen en haar gele Strada mee. 


Bij ons vertrek rond de klok van één is het weer helemaal opgeklaard. Er zijn nog wel wat wolken, maar regen hebben we niet gezien. Met een sukkeldrafje gaan we richting het Noord-Oosten. Theo voorop, want die weet ALTIJD de weg, en ik er achteraan :) 
De TomTom heeft in de tas kunnen blijven. Eenmaal aangekomen op de mini-camping naast Flevonice kwam het tentje voor het eerst sinds jaaaren weer uit het valies. Ik heb (had) een luxe tent, met overkapping voor de Strada. Duidelijk te zien dat het flink waait. 4-5 Bft schat ik. De tentstokken hadden het er best moeilijk mee overeind te blijven.Theo en Marja hebben het goed voor elkaar. De vouw-wagen met alle camping huisraad aan boord staat in een mum van tijd als een huis op de parkeerplaats grenzend aan het campingterrein.
In de loop van de dag en avond worden we al zittend in de beschutting van de voortent een aantal maal voor 'de receptie' aangezien. Helaas heeft dat ons geen geldelijk voordeel opgeleverd. Was wel leuk om al dat fietsvolk aan te zien komen. Als het donker wordt al die mooie LED verlichting in de verte.


's Avonds gaan we als echte ligfiets-bikkels op pad naar de 1 uurs tijdrit op de RDW baan bij vliegveld Lelystad. 


De mooiste foto die ik van mezelf in actie vinden kon is gemaakt door Hankie Bos. Hankie, ik ken je verder niet (denk ik), maar bedankt voor het maken van deze mooie foto :)
De race is goed verlopen, met prachtig weer. Ik mag daar zeker niet over klagen. Mijn snelheid over het uur gemiddeld was 38,8km/h. Toegegeven, niet zo hoog als ik gehoopt had, maar ik ben er tevreden mee voor deze eerste race. Zie de uitslagen. Theo presteert goed (hij heeft me bijna 3 keer ingelopen) en ook de afstand die Marja aflegt mag er zijn.


Tijdens de tweede manche heb ik vol bewondering staan kijken naar de bikkels die met hun Velomobielen 60+ km/h halen. Wát een geweldig gezicht; ik besef nu ik het gezien heb pas hoe hard die jongens eigenlijk gaan.


's Avonds heerlijk kunnen douchen - ik begrijp van andere rijders dat dit een positieve uitzondering is. 's Avonds nog gezellig gebabbeld met Theo, Marja, Willem en Mick en daarna 'lekker' gaan slapen in de tent. 


Nu ja, lekker... Het heeft de hele nacht aan één stuk door geregend, en 's morgens half vijf werd ik in een klamme slaapzak wakker door het gehuil van kids op de camping. 


Afijn, Zaterdag dus een beetje brak begin van de dag. Via-via hoorde ik dat er een Spaans sprekend persoon uit Equador zou arriveren zonder kampeerspullen. Ik zag daar de uitgesproken gelegenheid in om nooit meer te hoeven kamperen en heb spontaan mijn tent aan deze man gedoneerd. 


Dááág tentje! (Ik zal je niet missen)
Overdag de standhouders bezocht en heb dat later met mijn ouders nog een keer dunnnetjes over gedaan. Na de sprint van Theo was het tijd om de reis naar huis aan te vangen. Wat was ik toe aan mijn waterbedje :P


Zoals altijd.. later... meer!


3 opmerkingen:

 1. Hoi Erwin,

  Ik was te 'hulpbehoevend' qua gereedschap en gehaast vlak voor het donker om werkelijk te socialiseren....Maar om daar "het kamperen" daar nu de schuld van te geven nee.
  Zo'n bouwvak-gehoorbeschermer en je hebt je volledige nachtrust/privacy terug!
  En een luchtbed goed geïsoleerd vd grond is zeker second best.

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Erwin. Jammer dat ik je, op de voor ons compleet verregende zaterdag niet even gezien heb.Ik ken ook iemand die het liefst bij ons in de knusse camper kruipt, en weer een ander, die ritueel zijn tent verbrandt heeft, er toch weer een heeft aangeschaft. Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Erwin,

  Bedankt voor je compliment. Als je wilt kan ik de foto op hoge resolutie toe sturen.
  mijn e-mail: hankie_bos@hotmail.com.
  Heel toevallig kom ik ook uit Almere...
  It's a small world...

  MVG Hankie

  BeantwoordenVerwijderen