dinsdag 15 november 2016

Kilometerstanden October 2016

Ik heb ter bevordering van de motivatie om met de fiets naar kantoor te gaan, vanmorgen de auto naar kantoor genomen. En dat stelde niet teleur. De standaard file op de A6 begon al op de Hogering, vlak na 'mijn' oprit en op de A1 stond ik lekker stil achter een paar ongelukkigen die op elkaar geklapt waren.

Vorige maand had Pukkie de Punto het al zo zwaar. Eerst een achterligger die de achterklep hermodelleerde toen ik in de file op de A6 stond, en vlak na de reparatie een steentje door een zijruit heen. 

En nog vind ik het moeilijk om in het donker met de regen op het raam mezelf te motiveren om met de fiets te gaan. Ook al heb ik nieuwe supersnele Jurren-bandjes :-)

Maar eens kijken naar de statistieken vanaf 2008, het jaar waarin ik begon met het fietsforensen! Dit jaar staat de kilometerteller half November op de 7000km. Een 'middenmoter' qua aantal kilometers. Als ik de komende maanden mezelf een beetje weet te motiveren, lijk ik dit jaar boven het gemiddelde aantal kilometers te eindigen. 


Het totaal aantal kilometers 'ever' staat nu op 64.000, waarvan het grootste deel in een velomobiel! Zoals altijd...
...later meer!
4 opmerkingen:

 1. Ik kon het vanmorgen ook niet opbrengen om in de Quest te kruipen en naar Duivendrecht te fietsen. Morgen maar weer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je het ook nog even over de ontegenzeggelijke nadelen had van de auto. En dan nog die APK!
  Ik heb vanmorgen met redelijk plezier de Limit gepakt. Gisteren de roeifiets want die heeft toch geen roestende ketting en dat gaat ook nog wel als het niet vriest.
  Maar alles was wel klam bij thuiskomst door de motregen. En dan is de vm gewoon luxe.
  Het fijne van geen auto is dat ik ook niet hoef te twijfelen, ik weet waar ik aan toe ben. En daar ga je je automatisch op instellen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die ervaring heb ik ook! Heb twee jaar zonder auto geleefd, en de keuze Fiets of Bus neigt toch een stuk makkelijker richting fiets :-)

   Verwijderen
 3. Ha, een 6 sterren rijder, ervaren, maar soms toch even testen of het klopt. Ik was gisteravond met vrienden naar de kroeg geweest en heb ook even gedacht om in die zeikende regen met mijn vermoeide kop de auto te pakken. Ik ben niet gezwicht, en maar goed ook, vanmiddag had men het over een verkeersinfarct rond Amsterdam. Verkeersinfarct, niets van gemerkt...

  BeantwoordenVerwijderen