maandag 22 augustus 2016

Keuzes, keuzes...

Maandagmorgen, de regen tikt tegen het raam maar je ligt lekker in bed en draait je nog eens om, tot om 05:21 de wekker af gaat. 

Meh...Eigenlijk geen zin om te fietsen, maar 'het moet want het is maandag'. En Rijkswaterstaat probeert je ook wat duidelijk te maken: Vertraging bij de uitvoer van de werkzaamheden op de A1. Foto: Rijkswaterstaat

En tja, dan ga je toch maar fietsen. Geen spijt van gehad, ondanks de lichte regen en tegenwind.


Werkzaamheden A1 tot na de ochtendspits: richting Amsterdam slechts beperkte wegcapaciteit beschikbaar
Foto: Rijkswaterstaat

De sloopwerkzaamheden van de oude spoorbrug bij Muiderberg bleken veel lastiger dan voorzien. Dat is onder meer het gevolg van het staal dat in de brug was verwerkt. Rond 01.00 uur waren de sloopwerkzaamheden afgerond. Daarna moest de zandlaag op de A1 verwijderd worden. Dat zand lag daar om  het wegdek te beschermen tegen vallende stukken beton. Ondanks deze zandlaag bleek de asfaltlaag ernstig beschadigd. Als gevolg daarvan duren de herstelwerkzaamheden tot maandag 22 augustus 15.00 uur. De werkzaamheden zijn inmiddels al begonnen.
Verkeer richting Amsterdam
Voor verkeer richting Amsterdam zijn minder rijstroken beschikbaar. Verkeer uit de richting Amersfoort kan slechts van één rijstrook gebruik maken vanwege de schade aan de rijstroken vanuit Amersfoort.

Voor verkeer uit de richting Almere zijn drie rijstroken beschikbaar (gebruikelijke aantal rijstroken). Van 10.00 uur tot 15.00 uur is er vanuit Almere één rijstrook beschikbaar. De herstelwerkzaamheden worden dan verder uitgevoerd.
En de file? Die viel achteraf wel mee (van Almere naar Amsterdam). Gelukkig maar. Goed geregeld van die Rijkswaterstaties! Morgen maar eens met de Punto op pad om de ver-herverbouwing van de A1 te bekijken. Dat moet, want dan is het Dinsdag.

In het Amsterdamse bos was men al druk bezig met de voorbereidingen voor het transport van een aantal pontons van de Ringvaart naar de Poel: Transport-bad-aan-de-poel. Niet zo veel last van gelukkig.


Zoals altijd...
...later meer!

4 opmerkingen:

 1. schitterende foto, die van de werkzaamheden in het ochtendlicht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, prachtig hè, dat krijg je als je hem door een professional laat maken ;-) Hij komt van Rijkswaterstaat.

   Verwijderen
 2. slapen tot 5u21 !! wat een luxe. ik sta altijd om 5u20 op om te gaan fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, je hebt nu eenmaal luxepaarden en werkpaarden :D

   Verwijderen