dinsdag 15 december 2015

Eigen Karma eerst

Na de lekke band van gisteren (overigens de eerste lekke band van Strada 202 ever...) heb ik vandaag maar een paar nieuwe banden gemonteerd.

Ik had al een tijdje (weken) nieuwe banden liggen en hoewel vervanging na 8000  km nog niet echt nodig is, heb ik ze er toch maar onder gezet zodat ze niet meer zo in de weg liggen in de huiskamer.


Op de foto een nieuwe band (op de velg) en de twee oude banden er bovenop. Ik zeg het maar even welke nieuw is en welke oud, want eigenlijk is er nog helemaal niets te zien aan de oude banden. Zelfs het profiel is nauwelijks lager bij de oude dan bij de nieuwe!

De oorzaak van de lekke band van gisteren zal wel altijd een mysterie blijven. Geen idee waar het aan lag; ik heb de band grondig onderzocht maar kon geen steentje of andere scherpe indringer vinden ter hoogte van het lek. Nu ja, niet alles is altijd verklaarbaar.

Zoals altijd...
...Later meer!

7 opmerkingen:

 1. Ik zie een lichte verkleuring op de oude banden. Dat is waarschijnlijk nieuwigheid, ze zijn nog niet helemaal ingereden. Nog een paar duizend km en ze zijn weer helemaal zwart denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Reinier,

   Ja, nu je het zegt zie ik het ook! Volgens mijn vrouw is het allemaal eigen schuld, maar dat zie ik nog steeds niet zo ;-)

   Verwijderen
  2. "Je hoeft me er echt niet iedere 1.000 kilometer aan te herinneren dat die banden hopeloos in de weg liggen in de woonkamer..."
   Mannen...

   Verwijderen
 2. Te koop zeker? Toevallig net een fietsenverkoper ontmoet die de kwaliteiten van z'n producten net zo aanprijst als jij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor jou, €2300. Ik heb ze twee jaar geleden voor €5000 gekocht en er eigenlijk niet op gereden!

   Verwijderen
 3. Weggegooid geld die nieuwe banden, ze zijn nog zeker drie kwart zwart, dus je zou er minimaal 32000 kilometer mee moeten kunnen rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij had je links en rechts nog kunnen wisselen. Zo kon je er nog eens zoveel kilometers bij doen.

  BeantwoordenVerwijderen