dinsdag 15 september 2015

Stormchased

De Lange Vechtbrug in Weesp is bijna twee maanden gestremd. Vanmorgen de Strada over de biggeruggen getild om om de noodbrug te komen. Die stomme dingen zijn net iets te hoog en ik heb de onderzijde van Strada 202 er vorige week al aan geblesseerd. De noodbrug zelf is breed genoeg voor de Strada, dus goed geregeld zo :-)


's Middags vragen opvallend veel collega's "En, ben je op de fiets vandaag?".  De aanleiding is een onweersbui die over het veld op ons af komt. Rond 16:00 is het behoorlijk aan het spoken op Schiphol. Zelfs zo erg, dat een Emirates A380 voor vertrek even op de baan blijft staan tot het ergste voorbij is. Ik vertrek toch maar en leg een handdoek in mijn nek tegen het inwateren. Gelukkig regent het niet zo lang en kan ik die handdoek al snel weer wegleggen.


In Weesp blijkt de oprit aan de kant van Almere aangepast te zijn. Die stomme biggeruggen zijn weggehaald, en ik kan lekker in de Strada blijven zitten. Snel nog even een foto gemaakt van de afzetting voor de ophaalbrug. Ze willen blijkbaar echt niet dat je er nog overheen fietst.


Na Weesp komt het tweede buienfront steeds nader; Het zicht in de spiegels bestaat nu grotendeels uit donkere wolken.Uiteindelijk kom ik net op tijd aan in Almere. Ik krijg nog net het begin van de bui mee, maar ben binnen voor ze de kranen echt open draaien.


Zoals Altijd...
...Later meer!

8 opmerkingen:

 1. Hoi Erwin,

  Mooi dat die biggeruggen weg zijn gehaald; heb jij daartoe aan de bel getrokken?

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Naamgenoot!

  Nee, ik heb niet hoeven klagen :-) Zie ook niets staan op http://meldpunt.fietsersbond.nl/, dus het is blijkbaar 'vanzelf' goed gekomen. Go gemeente Weesp!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je ze even bellen en bedanken. Dat willen ze ook wel eens horen en als er dan weer eens iets is ben jij die aardige meneer die ook wel eens "Dank je" zegt. En dan doen ze soms net iets meer voor je daarna.

   Verwijderen
 3. Jij was dus net op tijd, ik kreeg in Breukelen rond 17:15 de volle laag. Met de kap erop hield ik het droog, over de wind maakte ik mij meer zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik kreeg het om 17.15 over mij heen in Hoofddorp. Had net twee minuten ervoor mijn kap bij Erwin d V weer opgehaald, want die was daar een weekje gestald. Krijg toch altijd wel wat water binnen met dit soort hoosbuien. Geen last van de wind gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Erwin
  Die brug is goed af gezet, waren ze bang dat je onder het hek door zou rijden?
  Groeten, Andre

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb dus duidelijk mazzel gehad, of een beter gevoel voor timing :-)

  @André:
  Ik weet nog wel dat we (Theo en ik) op de Hollandse brug boze bouwvakkers hebben moeten ontwijken 's morgensvroeg op de fiets al slalommend om de afzettingen heen. Zouden ze zich dat nog herinneren? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze kennen je vast nog wel;-)
   Maar zo'n radicale afsluiting is iig beter dan dit;
   http://wieringer-velomobiel.blogspot.de/2012/11/klap-tegen-mijn-hoofd.html
   Dan hebben die bouwvakkers wel wat geleerd

   Groeten, Andre

   Verwijderen