dinsdag 9 september 2014

Cookie Strada 48 ziek

Helaas, het gaat niet zo goed met Cookie Strada 48. Hij is een beetje ziek en toe aan wat "tender loving care" van de specialisten in Dronten.

Op een fietspad in Amstelveen kwam een brommer VeloTejo en mij tegemoet. Na een wat onoverzichtelijke bocht wist de brommerrijder Theo nog net te ontwijken, maar raakte daarbij uit balans en kwam op mijn weghelft terecht. Zijn voorwiel raakte mijn Strada's welgevormde neus ter hoogte van het frame. De brommer drukt de Strada scheef naar achteren en kwam tot stilstand tegen mijn Strada, de berijder van de brommer vloog met een grote boog over mij heen.

Gelukkig maken zowel de berijder van de brommer als ik het goed; meer dan wat spierpijn, blauwe plekken en schaafwonden hielden we er niet aan over. 

Hier ligt de Strada op zijn kant om hem weer een beetje aan het rijden te krijgen; ik moest immers nog naar huis! Theo was zo vriendelijk om het merendeel van die taak voor zijn rekening te nemen. Hij heeft gelukkig ruime ervaring met beschadigde Strada's, dus dat kwam goed van pas. Bedankt, Theo! We hebben ter plaatse nog wat foto's gemaakt en gegevens uitgewisseld met de berijder van de brommer.


Met gereduceerde vaart ging het huiswaarts, eigenlijk zonder veel problemen. Hier de Strada voor een laatste statieportret.Aan het frame is duidelijk te zien dat deze geraakt is. Ik denk dat ik letterlijk een geluk bij een ongeluk heb gehad dat het voorwiel de Strada hier geraakt heeft en niet iets meer naar mijn linkerkant. Ook aan het linker wiel en de onderzijde van de romp heeft de brommer schade veroorzaakt. Linksonder, vlak voor het achterwiel, is een scheur ontstaan.Ik ben niet zo blij dus. 


Zoals altijd,

Later...meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten