zondag 1 juni 2014

Cool; Metadata van Strava

Strava heeft duidelijk gespiekt bij de NSA. Eerst verleiden ze ons om onze velomobiel routegegevens aan ze te geven en dan de gebruiken ze onze metadata vervolgens om hun eigen belang mee te dienen. In ruil daarvoor, geven ze wel een mooie teaser weg: 


De 'hitte-kaart' van Strava gebruikende fietsers op deze aarde. Of eigenlijk; vooral de de USA en Europa. Wat mij opvalt, is het grote aantal Strava gebruikers in de UK. Blijkbaar wordt er ook aan de overkant van de Noordzee flink gefietst. 'Mijn' woon-werk route is ook duidelijk ingekleurd :-)Dat geeft dan wel weer een beetje voldoening, zo narcistisch ben ik dan ook wel weer ingesteld :-)

Voor een vergoeding levert Strava data op maat voor besluitvormers en belangenvertegenwoordigers: 
"Strava Metro’s mission is to produce state-of-the-art spatial data products and services to make cycling, running and walking in cities better. Using Strava Metro, departments of transportation and city planners, as well as advocacy groups and corporations, can make informed and effective decisions when planning, maintaining, and upgrading cycling and pedestrian corridors."

...waarbij je IMHO wel in ogenschouw moet nemen dat deze data alleen gebaseerd is op de Stravagebruikers. Dus die fietsers, die zich meer dan gemiddeld bezig houden met fietsen. Je zal bijvoorbeeld de gemiddelde boodschappenrit van huis naar de Supermarkt niet gelogd worden door de meeste fietsers (die waarschijnlijk nog nooit gehoord hebben van Strava), en zelfs niet door de gemiddelde Strava gebruiker.

Maandag lekker weer met de fiets naar kantoor :-)Zoals altijd...
...later meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten