zondag 14 april 2013

Trike verlichtingsperikelen

Twee jaar geleden alweer (time flies...) heb ik de verlichting op de Trike aangepakt. Zie het artikel: Trike light.
 

Nu, twee jaar later dus, blijkt de toegepaste bedrading (Auto Luidsprekersnoer van de Gamma) helemaal niet weerbestendig te zijn. Al het "koper" in de vinyl mantel is omgezet in een niet-geleidend wit poeder, en de kabel breekt al bij de minste mechanische belasting. Exit "Police 3W" lampjes dus, tijd voor wat nieuws.


 "Wat nieuws" is in dit geval een ander zelfbouwlampje van 2 rode en 2 witte 5-mm LEDs. Gewoon, via een voorschakelweerstandje aan de 7,2V accu. Een stukje aluminium L-profiel en wat 5-minuten epoxy zorgen voor de mechanische verbinding, en een T-connector voor de verbinding met de nieuwe bedrading.


Het geheel zit met wat klittenband op de spatborden bevestigd. Niet echt high-tech, maar wel rammelvrij.


Veel licht geven de 5mm LEDs niet, maar het is voldoende als positielicht in combinatie met de witte 3 Watt LED lamp op het frame bij de pedalen, en het felle rode 1 Watt LED achterlicht.

Zoals altijd... later meer!


2 opmerkingen:

 1. Wat zal je hard gaan met de verbeterde stroomlijn! (:
  Maar het is vandaag idd prachtig weer voor de trike...
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dat scheelt inderdaad flink, die nieuwe low-profile lamp. Ik schat toch wel 2km/h sneller bij een snelheid van 50km/h! Kan het helaas niet met harde bewijzen staven, maar voor mijn gevoel...

  En Inderdaad... Heerlijk weer voor de trike!

  BeantwoordenVerwijderen