woensdag 9 november 2011

Blij dat ik fiets

Ben ik normaal al blij dat ik met de Strada naar kantoor ben, gisteren was ik helemaal blij dat ik juist die dag in de fiets zat.

Onderweg was er wel uitzonderlijk veel verkeer op de sluiproute rond Muiderberg. Dat bleek dus (alweer ;-) veroorzaakt door de Politie.

Nu ja, dat is misschien niet helemaal eerlijk; het oponthoud bleek veroorzaakt te zijn door een paar boefjes die met hun gestolen auto op de vlucht geslagen waren voor de hermandad.

De reis verliep voor mij verder zonder opmerkelijke zaken, al was het dus wat drukker op de wegen, vooral richting Amsterdam. Als bonus was het bij het patat halen in de snackbar ook nog eens extreem rustig; alle Almeerse patathalers komen blijkbaar van het oude land.

Afgelopen vrijdag heb ik een rondje Almere gedaan. Toen was het ook al zo druk in het Pampushout. Ook al door de Politie. Die leidde verkeer richting Lelystad van de dijk het Pampushout in. Leuk hoor, gestresste forensen op de smalle wegen daar terwijl je lekker rustig aan het Triken bent. Had mijn lampen maar aangezet om wat extra op te vallen. Ik mocht wel langs de blokkade (HA!) en “je bent wel goed zichtbaar met die lampies” volgens een van de agenten. En inderdaad, daarvoor heb ik die dingen nu juist op de fiets gezet. Toch leuk om te horen. Onderweg kwam ik tot de ontdekking dat er tegenwoordig blijkbaar wilde koeien bij de Lepelaarsplassen rondlopen.Was mooi weer trouwens, afgelopen vrijdag. Met als traktatie een mooie zonsondergang, die de nieuwe brug tussen de Oostvaardersplassen en Almere Buiten mooi uitlichtte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten