woensdag 4 november 2015

Onderhoud verschillende bruggen.

Goed nieuws, de Lange Vechtbrug in Weesp is sinds afgelopen maandag weer open voor wegverkeer. De opbouw en het wegdek hebben een opknapbeurt gehad. De werkzaamheden zijn keurig binnen de planning afgerond.


Nu heb ik alleen nog een omweg tussen Amsterdam Z/O en Ouderkerk aan de Amstel. In het recreatiegebied De Hoge Dijk wordt groot onderhoud gepleegd aan drie bruggen, waarvan er één natuurlijk op mijn route ligt.

maandag 2 november 2015

Voor het eerst...

Op weg van Schiphol naar huis, op een ietwat zonnige maandagmiddag zie ik in mijn spiegel opeens een felle, lage fietslamp opdoemen op het Spoorbaanpad in Almere.

Mijn eerste vrees is dat het Theo is die me weer eens inhaalt {zucht}. Maar dan zie ik dat het een blauwe Velomobiel is. Het is Jurren die me weer eens voorbij komt lopen {zucht}. Maar... wat zit zijn koplamp raar laag?

Eenmaal langszij zie ik dat het geen van tweeën is. Het is een DFDaar heb ik wel eens in proef-gezeten, maar dit is de eerste keer dat ik er een in het wild zie.  Een pracht van een fiets! En snel. Sneller dan ik, hoewel dat ook weer niet zo veel zegt ;-)


Volgens de Intercitybike rijderslijst moet dit dan de DF van Theo Homan wezen. Zelfde route, andere Theo dus :-)

Theo blijkt volgens dit artikel overgestapt van een roeifiets naar een DF en heeft nog wat ontwenningsverschijnselen. Mooie fiets Theo, veel plezier er mee!

Zoals altijd...
...later meer!